STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 13:38

Borrell obžaluje neuspeh pogovorov o premirju v Gazi

Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell obžaluje, da na pogovorih o prekinitvi ognja v Gazi ni bil dosežen dogovor in da Izrael napada Rafo na jugu palestinske enklave. Izrazil je bojazen, da bo to znova povzročilo veliko smrtnih žrtev. Zaskrbljenost zaradi izraelske vojaške operacije v Rafi je danes izrazilo tudi več ministrov EU.

gospodarstvo 13:38

V Šentjurju odprli prenovljeno železniško postajo

V Šentjurju so danes slovesno odprli prenovljeno železniško postajo, ki po besedah ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek predstavlja nov korak k vzpostavljanju pogojev za bolj kakovosten in bolj konkurenčen javni železniški potniški promet. Prenova postaje je znašala nekaj več kot osem milijonov evrov.

svet 13:35

V EU začel veljati akt o svobodi medijev

Od danes je v veljavi akt o svobodi medijev, ki naj bi zaščitil novinarje v EU pred pritiski, državljanom pa zagotovil dostop do neodvisnih medijskih vsebin. Po prepričanju Bruslja, ki je zakonodajo pred dvema letoma predlagal tudi v luči finančnega izčrpavanja STA, bo akt zagotovil zaščito svobode medijev in uredniške neodvisnosti.

šport 13:29

Kipchoge sredi odločilnih priprav v lovu na tretje olimpijsko zlato

Nad planotami, ki se pnejo nad dolino Velikega tektonskega jarka, se še ni zdanilo, ko je veliki maratonski zvezdnik Eliud Kipchoge že prečkal vrata svojega vadbenega kampa. Tri mesece pred olimpijskim maratonom 10. avgusta v Parizu upa, da se bo zapisal v zgodovino s tretjo zlato olimpijsko medaljo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 13:24

Občina Pivka po zaključku številnih naložb že usmerjena v nove

Občina Pivka je v minulem letu zaključila številne zastavljene projekte in naložbe, ob tem pa so že usmerjeni v nove. Nekatere so že v teku, pripravljajo jih še več, med drugim na stanovanjskem področju, infrastrukturi in na področju kakovostne zdravniške oskrbe, je na današnji tiskovni konferenci dejal župan pivške občine Robert Smrdelj.

gospodarstvo 13:17

Janković napoveduje dodatne rešitve za spopad s prometno gnečo na območju Ljubljane

Ob Darsovem projektu širitve štajerske in primorske avtocestne vpadnice v Ljubljano bi lahko Mestna občina Ljubljana in država do konca junija predstavili nove rešitve na področju cestnega in železniškega prometa za spopad s prometno gnečo v prestolnici, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković. Omenil je tudi prenovo semaforizacije v mestu.

svet 13:16

V EU dokončno potrdili vzpostavitev novega finančnega instrumenta za Zahodni Balkan

Države članice EU so danes dokončno potrdile vzpostavitev novega finančnega instrumenta, namenjenega podpori državam Zahodnega Balkana. Vreden je šest milijard evrov, od tega so štiri milijarde posojil in dve milijardi nepovratnih sredstev. Da bi prejele podporo, morajo zahodnobalkanske države pripraviti načrt reform in upoštevati določene pogoje.