STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 11:24

V EU dokončno potrdili vzpostavitev novega finančnega instrumenta za Zahodni Balkan

Države članice EU so danes dokončno potrdile vzpostavitev novega finančnega instrumenta, namenjenega podpori državam Zahodnega Balkana. Vreden je šest milijard evrov, od tega so štiri milijarde posojil in dve milijardi nepovratnih sredstev. Da bi prejele podporo, morajo zahodnobalkanske države pripraviti načrt reform in upoštevati določene pogoje.

šport 11:20

Znani slovenski kegljaški reprezentanci za SP na Slovaškem

Selektorja slovenskih kegljaških reprezentanc sta izbrala potnike na svetovno prvenstvo za posameznike, ki bo letos od 27. maja do 1. junija v Breznu na Slovaškem. Slovenci bodo tekmovali v posamični konkurenci, mešanem tandemu in v sprintu.

svet gospodarstvo 11:19

Trgovina na drobno v območju z evrom in EU marca z rastjo

Obseg trgovine na drobno v območju z evrom je marca na mesečni ravni porasel za 0,8 odstotka, v EU pa za 1,2 odstotka. Medletno je bila rast 0,7- in 2,0-odstotna. Slovenija je na mesečni ravni beležila 1,9-odstotno rast, ne letni pa 0,5-odstotni padec trgovine na drobno, je objavil Eurostat.

svet kultura 11:19

Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU tudi razstava v Zagrebu

V središču Zagreba je od ponedeljka na ogled razstava Nove zvezde Evrope - dvajset let kasneje. Razstavo so na pobudo slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem pripravila veleposlaništva desetih držav, ki so pred 20 leti vstopile v Evropsko unijo. Odprtju razstave je sledil panel, na katerem so veleposlaniki razpravljali o prihodnosti in izzivih EU.

svet 11:19

Na Kitajskem v napadu na bolnišnico dva mrtva, več ranjenih

Moški je v bolnišnici v kraju Zhenxiong na jugozahodu Kitajske danes z nožem ubil dva človeka, najmanj 21 pa jih je ranil, so sporočile lokalne oblasti. Območje je obkolila policija, moškega pa naj bi aretirali, poroča britanski BBC.

svet 11:18

Policija nasilno prekinila propalestinski protest na univerzi v Amsterdamu

Nizozemska policija je davi z množičnimi aretacijami prekinila propalestinski protest na univerzi v Amsterdamu. Policisti so pridržali 125 ljudi, proti protestnikom pa so uporabili tudi silo in odstranili barikade, ki so jih ti postavili po zgledu podobnih protestnih akcij proti vojni v Gazi na univerzah v ZDA in drugod v Evropi.