Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 10:47

Simone Biles sezono odprla z impresivno zmago

Ameriška zvezdnica gimnastike Simone Biles je letošnjo sezono začela z impresivno zmago na sobotnem turnirju ameriške gimnastike, mitingu Core Hydration Classic v Hartfordu v Connecticutu, in dvignila naslov v mnogoboju s skupno 59,5 točkam, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

svet 10:43

Rusija in Ukrajina ponoči sestrelili več kot sto izstrelkov

Ukrajina in Rusija danes poročata o sestrelitvah sovražnikovih izstrelkov. Ruska zračna obramba je nad Krimom sestrelila devet raket tipa atacms in en dron. Še 60 ukrajinskih brezpilotnikov so sestrelili nad regijama Belgorod in Krasnodar. Ukrajinska vojska je medtem uničila vseh 37 dronov, ki so jih izstrelile ruske sile.

kultura 10:30

Glasba pretekle in sedanje reške rock scene na novih izdajah

V galeriji Škuc so v tem tednu predstavili glasbo pretekle in sedanje rock scene, ki je ugledala luč sveta tudi na novih izdajah. Med drugim so pri založbi Dallas v vinilni obliki ponatisnili kompilacijo iz leta 1987 Rijeka-Paris-Texas, ki je bila prva plošča o tej sceni. Na njej so posnetki sedmih reških zasedb.

Slovenija 10:27

Na spominski slovesnosti pri Prevaljah o pomenu boja za svobodo

Na Poljani pri Prevaljah so v soboto obeležili 79. obletnico zadnjih bojev druge svetovne vojne. Slavnostni govornik, obrambni minister Marjan Šarec, je po poročanju časnika Večer izpostavil pomen boja za svobodo in spoštovanja zgodovine. EU je označil kot najboljši odgovor na "krvavo in surovo preteklost".

šport 10:15

Klara Lukan četrta na 10.000 m v Londonu in z normo za EP

Klara Lukan je bila četrta na posebnem atletskem tekmovanju v teku na 10.000 m v Londonu in je s časom 31:13,18 izpolnila normo za evropsko prvenstvo junija v Rimu. Pozno sinoči je zmagala Britanka Megan Keth (31:03,02), lanska evropska prvakinja za mlajše članice.

svet 10:09

V EU in Sloveniji v zadnjih 20 letih narasel delež starejših od 65 let

Delež starejših od 65 let v EU se je v zadnjih 20 letih zvišal s 16,2 odstotka leta 2003 na 21,3 odstotka lani, je med drugim razvidno iz ta teden objavljene publikacije Eurostata z naslovom Demografija Evrope. V Sloveniji se je delež starejših od 65 let v tem obdobju zvišal še bolj kot v uniji - s 14,8 na 21,5 odstotka.