Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 17:09

Pogačar po silovitem napadu in zmagi tako rekoč odločil Giro

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec kraljevske 15. etape dirke po Italiji od Manerbe do Livigna (222 km). Petindvajsetletnik se je na predzadnjem klancu odločil za napad in najbližjim zasledovalcem v skupnem seštevku znova vzel ogromno časa. Pred zadnjim tednom ima namreč skoraj sedem minut naskoka.

šport 17:09

Raducanu odpovedala kvalifikacije za OP Francije

Nekdanja zmagovalka odprtega teniškega prvenstva ZDA Emma Raducanu bo verjetno izpustila OP Francije v Parizu, potem ko je odpovedala nastop v kvalifikacijah. Britanka je sicer tretja med kandidatkami za glavni žreb, a bi ji uspešne kvalifikacije, ki se začnejo v ponedeljek, ponudile zagotovljeno pot na glavni turnir.

šport 17:09

Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor

Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

svet 16:50

Ameriška vojska začela z umikom iz Nigra

Ameriška vojska je začela umikati svoje sile iz Nigra, kar bo trajalo najdlje do 15. septembra, so danes v skupni izjavi sporočile ZDA in Niger. Ameriški umik sledi zahtevam vojaške hunte, ki je lani z vojaškim udarom prevzela oblast v Niameyu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 16:45

Vodišek končal v polfinalu SP na skupnem osmem mestu

Koprčan Toni Vodišek je na svetovnem prvenstvu v formuli kite v francoskem Hyeresu končal v polfinalu zaključnih bojev za odličja in je osvojil skupno osmo mesto. S tem ni ubranil naslova svetovnega podprvaka. Zlato je tako kot na lanskem SP na Nizozemskem osvojil Singapurec Maximilian Maeder.

Slovenija 16:32

Pri Bloški Polici v prometni nesreči umrl motorist

Na cesti med Novo vasjo in Bloško Polico v občini Bloke je zgodaj popoldne v prometni nesreči umrl 49-letni motorist. Po doslej zbranih podatkih je v ostrem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran in trčil v pravilno vozeči osebni avtomobil. Umrl je na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

vreme 16:29

Vreme: Pooblačilo se bo

Ponoči se bo nekoliko pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, v Zgornjesavski dolini okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.