Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 13:34

Vinjen Slovenec pri Novigradu povzročil prometno nesrečo

V naselju Karigador blizu Novigrada v hrvaški Istri se je ponoči zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila lažje poškodovana 44-letni slovenski voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, in 34-letna sopotnica, poroča časnik Glas Istre.

svet 13:34

Vojska DR Kongo po lastnih navedbah preprečila državni udar

Vojska Demokratične republike Kongo je danes po lastnih navedbah preprečila državni udar. Kot je v skopi izjavi povedal vojaški tiskovni predstavnik, je do poskusa udara prišlo davi blizu pisarn predsednika Felixa Tshisekedija v prestolnici Kinšasa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 13:33

Oba slovenska čolna uspešno krenila v kvalifikacije za Pariz

V Luzernu so veslači danes začeli sklepne kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Uspešno sta tekmovanje začela tudi oba slovenska skifista Nina Kostanjšek in Isak Žvegelj. Kostanjšek se je že prebila v polfinale, Žvegelj zaradi velikega števila čolnov četrtfinale.

šport 13:02

Maruša Štangar z antibiotiki med 16 na svetu

Na svetovnem prvenstvu v judu v Abu Dabiju je slovenski tabor v nedeljo zastopala Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg in se po dveh zmagah prebila med najboljših 16 na svetu. Z dosežkom je bila zadovoljna, saj je po daljši bolezni nastopala s pomočjo antibiotikov, kot pomembno pa je ocenila dejstvo, da je v Emiratih potrdila olimpijski nastop.

svet 13:02

V trčenju plovil na Madžarskem najmanj dve smrtni žrtvi

Na reki Donavi v bližini kraja Veroce v osrednji Madžarski sta v trčenju potniške ladje in motornega čolna v soboto zvečer umrli dve osebi, je danes sporočila policijska uprava v Budimpešti. Najmanj ena oseba je poškodovana, pet pa jih pogrešajo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 12:49

Policija išče priče in udeleženca prometne nesreče v Ljubljani

Policija zaradi razjasnitve okoliščin petkove prometne nesreče na Gallusovem nabrežju v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena peška in kolesar, prosi vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, naj jim to sporočijo. Prav tako pozivajo neznanega kolesarja, naj se jim oglasi.