Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 18:34

V streljanju v ZDA en mrtev, več kot 20 ranjenih

V strelskem napadu v ameriški zvezni državi Ohio je bil danes ubit en človek, najmanj 24 ljudi je ranjenih, poročajo ameriški mediji. Za zdaj ni znano, kdo je izvedel napad. Policija je sporočila, da je preiskava streljanja v začetni fazi, in prosila vse, ki karkoli vedo o napadalcu, naj obvestijo oblasti.

šport 18:30

Slovenci v Veronikinem pokalu slavili s sestavljenim lokom

Slovenska trojica Aljaž Matija Brenk, Tim Jevšnik in Staš Modic je v finalu ekipne tekme s sestavljenim lokom v Arboretumu Volčji Potok v okviru domačega Veronikinega pokala zasedla prvo mesto. V finalu je bila z 234:227 boljša od madžarske trojice. Bron je z ukrivljenim lokom osvojil Den Habjan Malavašič.

svet 18:00

Severna Koreja južni sosedi znova poslala več sto balonov s smetmi

Severna Koreja je južni sosedi poslala še 600 balonov s smetmi, je danes sporočila južnokorejska vojska. Južna Koreja je najnovejšo provokacijo severne sosede označila za nerazumno in nizkotno ter Pjongjangu zagrozila s protiukrepi, če jih ne bo prenehal pošiljati. Severna Koreja je zatem napovedala, da bo začasno prenehala pošiljati balone.

šport 17:41

Celar na reprezentančne priprave odhaja brez pokalne lovorike

Nogometaši Servetta so švicarski pokalni prvaki, potem ko so v finalu v Bernu po enajstmetrovkah premagali Lugano slovenskega reprezentanta Žana Celarja. Po rednem delu in podaljških je bilo 0:0, pri enajstmetrovkah pa je Servette slavil z 9:8.

svet 17:36

UNRWA: Vsa begunska zavetišča v Rafi po izraelskih napadih prazna

Vseh 36 zavetišč za palestinske begunce v Rafi je bilo zaradi izraelskih napadov, ki se nadaljujejo še danes, izpraznjenih, je sporočila agencija Združenih narodov za podporo palestinskim beguncem (UNRWA). UNRWA je na omrežju X ocenila, da je danes razseljenih skoraj 80 odstotkov vseh prebivalcev Gaze.

gospodarstvo 17:34

Opec+ omejitev črpanja nafte podaljšal do konca prihodnjega leta

Članice razširjene skupine proizvajalk nafte Opec+ so se danes dogovorile, da bodo omejitve črpanja nafte podaljšale do konca prihodnjega leta, da bi v času gospodarske in geopolitične negotovosti podprle ceno nafte, poročajo tuje tiskovne agencije.